pühapäev, 12. aprill 2015

Päästekomandos

Elva päästekomandos

Me käisime klassiga Elva päästekomandos. Peale teist tundi hakkasime valla bussiga Elvasse sõitma. Kui kohale jõudsime, tutvustati meile päästekomando ruume. Pärast seda näidati meile õppefilmi tuleohutuse kohta. Sain teada, et tulega tasub väga ettevaatlik olla. Me mängisime ka ühte toredat mängu. Lõpuks läksime õue masinaid vaatama. Meil vedas, sest saime ka nende sees olla. Sellega lõppes meie õppekäik ja sõit tagasi kooli võis alata. (Hugo)

Me käisime koos esimese klassiga Elva päästekomandos. Mulle meeldis kõige rohkem suitsusukeldusülikond. Ma sain teada, et Elva päästekomandos töötab 20 meest. Mulle meeldis kõik, peale selle, et me olime nii vähe aega ja et me nii vähe nägime. Meile õpetati, millal tuleb tuletõrjujad välja kutsuda. Ja mis numbrile tuleb helistada hädaolukorras. Ja see on 112. Päästjad sõidavad autoga välja tulekahjude ja avariide korral. (Rasmus)


Käisime klassiga päästekomandos. Kõigepealt vaatsime päästeriideid. Siis vaatasime videot ja sealt õppisime igasuguseid asju. Näiteks, et onni ei või küünalt panna ja kindlasti ei või tikkudega mängida. Veel ei või lasped süüa teha. Siis näidati veel, et kaks poissi leidsid isa vana leegiheitja. Pärast videot näidati meile pinnaltpäästeülikonda ja tavalist pääste ülikonda. (Katarina)


Annabel sai teada, et veega ei tohi pannipealt olevat rasva kustutada. Lea õppis, kui suure tulekahju võivad põhjustada õli ja bensiin. Angelikale meenus, et meile anti kaasa ka õhupallid ja nende otsad. Katrinil jäi videost meelde see, et kui tuppa voodi alla onni ehitad, et tohi kindlasti sinna võtta valguseks küünalt, vaid tuleb võtta taskulamp.

Kõigile õppekäik meeldis, Marleen soovitab sinna minna ka emadel-isadel.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar