kolmapäev, 16. september 2015

SELLE AASTA ESIMESED DIGIÜLESANDED
  
Tere hommikust! Võtke istet! Alustame!

1. EESTI KEEL - Alustuseks tuleta meelde mõisted, mida sellel aastal õppinud oleme ja kirjuta tahvlile. Mis on kirjandus? Mis on keel? Mis on valm?




Järgmisena loe läbi allolev pala ja vasta küsimustele. Kirjuta küsimused ja vastused mulle meilile. (Kellel veel meiliaadressi pole, kirjutab eesti keele vihikusse.)


LÕVI JA HIIR
Kord tegi lõvi lõunauinakut, kui väike hiir üle tema näo jooksis ja ta üles äratas. Lõvi sai pahaseks, püüdis hiire oma suure käpa alla ja tahtis ta surmata. Tilluke hirmunud hiir palus armu: “Kui sa mind ellu jätad, siis ei unusta ma seda iial. Ühel päeval tasun sulle sinu heateo.” Lõvile tegi nalja, et nii pisike loomake teda aidata võiks, ja ta lasi hiire naerdes vabaks. Ent hiirel avaneski võimalus oma sõna pidada. Mõne aja möödudes sattus lõvi jahimeeste seatud püünisesse. Väike hiir kuulis tema raevukaid möirgeid ja jooksis vaatama. Ta näris hammastega võrgu läbi ja lasi lõvi vabaks. “Vaata,” sõnas hiir, “sa naersid, kui ma lubasin sulle tasuda, kuid nüüd näed ise, et isegi tillukesest hiirest võib lõvile abi olla.

KÜSIMUSED: 
Kes on valmi "Lõvi ja hiir" tegelased?
Mida soovis lõvi?
Mida soovis hiir?
Mis on sinu arvates selle loo olulised tegevused?
Mida on sellest loost õppida?
Millised väljendid või sõnad on siin rasked?
(Kirjuta küsimused ja vastused meilile või vihikusse!)

MATEMAATIKA - Mine miksikesse, seal on sulle kolm matemaatika onkonti. Lahenda need! Harjuta ka pranglimist!
LOODUSÕPETUS - Loe õpikust lk 10 - 13, uuri pilte ja tutvu sellega, milline oli vanasti rehetuba. Kui loetud, mine leheküljele Learningapps.org ja tee sealt ära rehetoa ülesanne. Kui sa ei mäleta oma kasutajanime ja salasõna, siis vaata oma e-kooli, sealt leiad selle. Kui jaksad, võid learningappsis proovida veidi keerulisemat ülesannet - tunne Eesti linnu video järgi. 

KUNST - Rääkisime klassis sellest, et Eesti lastefondil on tulemas videokonkurss "Kolm võimalust teha head." Pane õpetajale meili peale lühidalt kirja mõtted, milline võiks olla sinu video sellel konkursil. (Kui sul meili pole, tee väike kokkuvõte eesti keele vihikusse.) Võid uurida konkursi kohta rohkem:

Jõudu digipäeva ülesanneteks! Tee endale vahepeal vaheaeg ka. Kui hätta jääd, siis helista julgelt - 5230663 

Sinu õpetaja



Created with Padlet

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar